Monday, January 2, 2012

A karácsony eredetéről, Kolombusz és a télapó népes családjáról, továbbá egy nem mindennapi bűnöző leleplezéséről

Ennek az írásnak lehet, hogy ide kellett volna inkább kerülnie, mintsem a másik blogomba. Eredetileg csak ide volt linkelve az eredeti írás, de én ezt most szépen ide bemásolom, és akkor már ezen a blogon is meglesz rendesen.
(Eredetileg itt volt.)A sztori így szól:
A Columbus családnak (USA) hatos ikrei lettek. Szegény család lévén elhatározták, hogy elkészítik, majd publikálják ezt a képet és így próbálnak meg pénzt gyűjteni. Teljes sikerrel jártak! :)
A hozzá tartozó fénykép pedig ez:

De akkor nézzünk csak a rokoni szálak mögé tüzetesebben! :D


Galambos (avagy Kolombusz / Colombus / Columbus) Kristóf fedezte fel Amerikát, tehát senkit se tévesszen meg, hogy a férfi mostanra elszegényedett! Egy rendkívüli tudású emberről van szó, például ő nevezte el az Amerikai kontinens lakóit - tévedésből - indiánoknak, vagyis indiaiaknak...

Azonban amit még tudni lehet róla, az az, hogy az illető hölgy mellette nem más, mint Sánta Mária.

Ezek szerint pedig elég befolyásos család az övék, főleg ha a nagyobb értelemben vett családot vesszük alapul. Mert ugyanez a Sánta Mária nem más, mint a Sánta Kalauz néven a nyugati világban elhíresült Mikulás testvére!!!

Ha már tudjuk, hogy Santa Claus (egy másik írásmód szerint a fivérét így írják - a szerk.) és Santa Maria testvérek, nem mehetünk el anélkül, hogy további híres rokonaikat ne említenénk meg.
Itt van például a mesékből ismert Piroska is. A Télapó Piroska bátyja. Bizonyíték erre a télapó piros kabátja.
De menjünk tovább!

Az angolszász országokban élő gyerekek (és felnőttek egyaránt) jól tudják, hogy a Mikulás karácsonykor harsány HO-HO-HO rikkantások közepette szórja szét az ajándékait. Ugye ismerős a rikkantás egy másik, magyar meséből? Igen, kitaláltátok! A Mikulás másik testvére a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgász!

De hogy visszatérjünk egy kicsit Sánta Máriára, egy újabb dologra hadd hívjam fel a figyelmet!
Bizonyára sokat gondolkoztatok már rajta, vajon miért pont karácsonykor hordja szét a gyerekeknek a Télapó az ajándékait... A megfejtés nem olyan bonyolult ám!
Sánta Mária a képen Galambos Kristóffal, a MÁSODIK férjével látható. Előző férjét Józsefnek hívták, és kitaláltátok, abból a házasságából származó kisfia pedig a Jézuska. Mivel a Jézuska nagyon kis gyerek volt még egykor és ezért nem bírta kihordani a szülinapi zsúrjára eljönni nem tudó gyerekeknek a csokitortát, a nagybátyja, aki egyébként a BKV járatain volt ellenőr, és akkoriban bicegett még (innen a nyugati világban meghonosodott Sánta Kalauz elnevezése) besegített neki és kivitte a gyerekeknek a szajrét helyette. (A leges legelején ezzel a Jézuskával egyébként nem szerettek játszani a pajtásai, és nem akartak elmenni a zsúrjára sem, mert nem lehetett vele normálisan játszani. Mindig minden beteg gyereket meggyógyított, becsukott szemmel kitalált mindent és tudta a bújócskánál, hogy ki hova bújt, ráadásul még fogócskázni sem lehetett vele a tó körül, mert levágta a kanyarokat a vízen. Hálátlan feladat volt a szülinapi zsúrra szánt kaja széthordása, és ő meg csakazértis egyre több gyereket akart meghívni - a végén már a világ összes gyerekét.) A télapó később, a Jézuska nagy gyerekké serdülése után is megtartotta viszont ezt a szülinapi zsúrra el nem jöttek megajándékozását... (Egyesek azt mondják, hogy azért, mert nem szerette az unokaöccsét, és úgy spekulált, hogy "aki nem megy el a Jézuska szülinapjára, az jó csávó, annak viszek ajándékot!"...)

De hogy ne tüntessük fel az öreg köztörvényest túlságosan pozitív színben, ezért most essék szó a dolgok árnyoldaláról is!

Bizonyára azon is sokat gondolkodhattatok már, hogy honnan lehet pénze valakinek, (aki a Mikulás), arra, hogy a világon szinte majdnem minden gyereknek ajándékot vegyen karácsony alkalmából... Mert hogy ez egy borzasztó költséges dolog, és még logisztikailag is csaknem a lehetetlen határait súrolja (noha az időzónák és az időeltolódás kedvezően befolyásolja vállalkozásának kivitelezhetőségét), azt már bizonyára beláttátok magatok is. Egy rénszarvas-farm üzemeltetésével nem lehet szert tenni annyi profitra egy évben, hogy a világ minden gyerekének a zokniját teletömjük csokival. Nem beszélve az egyéb ajándékokról...

Annak ellenére, hogy piros ruhában jár, vonzódik a kisgyerekekhez - ami eleve minimum mindenféle aberrációkra enged következtetni - és illegálisan hatol be minden "kuncsaftja" ingatlanjába, nagyon elnézően járunk el e szakállas dilettáns ámokfutását illetően.
Pedig minimum az Interpolnak kellett volna már gyanút fognia, és a nemzetbiztonsági hivataloknak összefognia (az adóhivatalokkal együtt), hogy kivizsgálják, honnan lehet valakinek fedezete ekkora jótékonykodás lebonyolítására!
Vajon kit, kiket tart sakkban és milyen titkok birtokában hajtja végre zsarolásait? Mely kormányokat tart ellenőrzése alatt és sakkban? Mivel?

Netalán a mikulás egy idegen lény lenne, aki repülő csészealjon közlekedve bonyolítja a vállalkozását? 
Hm, ez eléggé elgondolkodtató. 
Lehetséges volna, hogy minden X. kuncsaftját elrabolja, kiszakítva a téridőből, majd a fajtalankodás végeztével ugyanabba az időpillanatba szállítja őket vissza? A rászedett áldozatok bizonyára azt gondolnák, hogy csupán képzelődtek, hiszen az óra nem is mozdult egész idő alatt... És az ajándékok kihordásával csak hallgatásra akarná bírni ügyfeleit? Ha így áll a dolog, akkor nagyon jól sikerült neki eddig évszázadokon át...
(Kérjük, amennyiben magára ismert a leírásból, mint a fent nevezett gyanusított vélhető áldozatára, hívjon bennünket az alábbi, anoním telefonszámon!)


Ne feledjük, a dal szövege szerint "he sees you when you're sleeping, he knows when you're awake"... Tudja, mikor alszol és mikor nem. Sőt, "lát, amikor alszol", vagyis amikor elaludtál, akkor látogat meg... Roppant gusztustalan! De itt nem áll meg a dolog, mert azt is mondja a dal, hogy "he knows if you'd been bad or good".  Tudja, ki a jó és ki a rossz. Mivel ő ilyen titkok tudója, nem pont fordítva kellene-e lennie a zsarolásnak? Azt mondhatná, hogy "nem köplek be titeket, ha eleget fizettek". De pont ellenkezőleg! Ő hordja ki az ajándékokat...
Valami itt nem stimmel...!!!

Megmondom, mi van!

Hát nem tűnt fel senkinek, hogy az év 364 napjában ez a szélhámos ismeretlen helyen tartózkodik?
Az sem tűnt fel senkinek, hogy az a nagy szakáll lehet mű is?
Azért tudja, hogy jó voltál-e, vagy rossz, mert a rosszakkal 364 napon át folyamatosan találkozik!!!
Teljesen biztos, hogy ha ő ilyen tudás birtokában van, akkor a szervezett bűnözés fellegvára a lakhelye. Mesél itt nekünk Lappföldről, persze! Hogy elterelje magáról a figyelmet! Hát nem nyilvánvaló, hogy egy Szicíliai klán fejéről van szó? Egész évben randalírozik, kábítószert csempész, fehérgalléroskodik, nagyban szajrézik, aztán egy nap, csak azért, hogy a lelkiismeretét megnyugtassa, jótékonykodik!
Visszajuttat egy keveset abból, amit áldozataitól ellopott!!!
Szép kis jótékonykodás, mondhatom!!!

Egy szerencsétlen nyomorult gazfickó, akit ezen "jótéteményében" a lelkiismeretfurdalás, a sok kiontott emberélet miatti nyughatatlanság hajt. Szakemberek biztosak benne, hogy ha egy ilyen esetnél valaki a jótékonykodó útjába állna, a biztos halál várna rá. Olyannyira a megfeleléskényszer fűti és olyannyira akarja magának bizonyítani ártatlanságát, hogy eme szándékától senki sem tántoríthatja el! Egy szerencsétlen, lelkileg megnyomorodott, erkölcsi ítéletében végletesen eltorzult lélek, akin viszont segíteni - a tudomány mai állása szerint, - betegségének ennyire előrehaladott állapotában, már igazából nem is nagyon tudunk...

Bízzunk benne, hogy egyik "bevetésén" egy tökös amerikai, akinek fegyverviselési engedélye megvan, lepuffantja, ahogy azt megérdemli! :D


De visszatérve a fenti képre, ez a szerencsétlen család nem tehet róla, hogy ilyen piroskabátos bűnözők is a tágabb értelemben vett családjukba tartoznak. :P És mivel szegények, biztos vagyok abban is, hogy a piroskabátosok őket is alaposan rászedték...

No comments:

Post a Comment

Minden kommentárt szívesen látok, olvasok, s ahogy időm engedi és amennyiben szükséges, megválaszolok.